Power Body Soul

PARKINSON BOKSEN


BOKSEN

Parkinson boksen is veel meer dan alleen bokstraining en uitermate geschikt voor mensen met Parkinson.
Het is een non-contact sport en stoten de deelnemers niet op het lichaam, maar alleen op de bokszak en op pads.

Bokstraining werkt zo goed, omdat zowel de co√∂rdinatie, snelheid, flexibiliteit en de balans wordt getraind. Het helpt verder om spiermassa op te bouwen en uw spraak te versterken. 

Parkinson boksen leidt tot verbetering in lopen, balans, dagelijkse activiteiten en de algehele kwaliteit van leven. Daarnaast vertraagt het, het ziekteproces.  


PARKINSON YOGAYOGA

Yoga is een goede manier om sterk, flexibel en fit te worden of te blijven. Ook zorgt het voor ontspanning en kan het een momentje voor jezelf zijn. Maar yoga biedt veel meer dan dat. Door yoga te beoefenen word je je steeds meer bewust van je eigen lichaam en mind en hoe deze met elkaar verbonden zijn.


De les is zo opgebouwd dat je ook tijdens de yogahoudingen dit bewustzijn vasthoudt. Op deze manier krijgt je yogabeoefening meer diepgang en leer je om ook aandacht, aanwezigheid en stilte te integreren in je dagelijkse bezigheden. Daardoor kun je steeds beter bij jezelf blijven, zelfs in drukke of stressvolle situaties. Door te mediteren en je bewust te worden van je gedachten en de invloed daarvan op je gevoel, heb je tijdens het dagelijks leven meer inzicht in je mentale staat van zijn en wat dat lichamelijk met je doet.

Mensen met parkinson krijgen door dit bewustzijn tools om de regie over hun lichaam en geest langer te behouden.