Over Boksen

Door onze Coaches en Trainers

Boksen, ooit beschouwd als een louter fysieke sport waarin kracht en snelheid centraal stonden, heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke transformatie ondergaan. Niet langer beperkt tot de boksring, wordt boksen nu erkend als een krachtige holistische benadering voor het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van diverse doelgroepen, waaronder mensen met Parkinson, ouderen en degenen die op zoek zijn naar therapeutische voordelen.

Boksen is niet langer exclusief voor atleten; het heeft zich uitgebreid naar een inclusieve en holistische benadering van gezondheid en welzijn. Het is een krachtige tool gebleken voor het verbeteren van fysieke fitheid, het verminderen van stress, het stimuleren van cognitieve functies en het versterken van sociale verbindingen.

Of het nu gaat om het bestrijden van de symptomen van Parkinson, het ondersteunen van ouderen bij het behouden van vitaliteit, of het bieden van therapeutische voordelen, boksen heeft bewezen dat het meer is dan een sport; het is een holistische reis naar een gezonder en gelukkiger leven.

 

Functioneel Boksen

Het nuttige versterken

Functioneel boksen richt zich op het verbeteren van fysieke fitheid en het ontwikkelen van praktische boksvaardigheden zonder de nadruk op competitie. Het omvat doelgerichte oefeningen en technieken die bijdragen aan algemene gezondheid en welzijn

Ons Unieke Aanbod

Wat wij bieden

Parkinson Boksen

Parkinson boksen, ook wel bekend als bokstraining voor mensen met de ziekte van Parkinson, is een specifieke vorm van lichaamsbeweging die is aangepast aan de behoeften en uitdagingen van mensen die leven met deze neurodegeneratieve aandoening. Deze vorm van boksen richt zich niet op competitie of agressie, maar eerder op het bieden van therapeutische voordelen, waaronder verbeterde motorische functies, balans en algeheel welzijn. Parkinson Boksen wordt begeleid door gekwalificeerde trainers en fysiotherapeuten met ervaring in het werken met mensen met neurologische aandoeningen. Deze trainers en therapeuten begrijpen de specifieke behoeften van Parkinsonpatiënten en kunnen het programma aanpassen aan individuele capaciteiten en progressie. Regelmatige evaluaties helpen bij het aanpassen van het trainingsregime om optimale voordelen te bereiken.

 

Oldstars Boksen

OldStars Boksen is een specifieke vorm van bokstraining die is afgestemd op de behoeften en capaciteiten van ouderen. Het is ontworpen om fysieke fitheid, mentale scherpte en sociale interactie te bevorderen, waardoor ouderen kunnen genieten van de voordelen van boksen op een aangepaste en veilige manier. OldStars Boksen is ontworpen als een inclusieve activiteit, ongeacht het niveau van fysieke fitheid. De trainingen zijn zo opgezet dat zowel beginners als de meer ervaren deelnemers kunnen profiteren, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan leeftijden en fitnessniveaus.

After Work
After Work

After-Work Boxing!

Voel je de behoefte om na het werk je energie kwijt te raken en zowel fysiek als mentaal te groeien? Sluit je dan aan bij onze After-Work Boxing-sessies, elke maandag van 17:15 tot 18:30 uur.

Ervaar de fysieke voordelen van een energieke cardio-workout, krachttraining en stressvermindering.
Ontwikkel mentale veerkracht, focus en doorzettingsvermogen – eigenschappen die je ook in je professionele leven van pas komen.
Bouw waardevolle connecties op in een intieme setting met maximaal 12 deelnemers per sessie.

Begin je week energiek en positief!

After-Work Boxing
De perfecte balans tussen fysieke fitheid, mentale veerkracht en het opbouwen van sterke connecties.

BoYo

BoYo is onze unieke combinatie van Boksen en Yoga.

Op het eerste gezicht lijken deze twee weinig raakvlakken te hebben. Maar niets is minder waar. Bij boksen ben je, net als bij yoga, bezig met houding(en), bewegen, flexibiliteit, balans, ademhaling, uithoudingsvermogen en mentale bewustwording.

Veel krachtsporters, waaronder boksers, hebben vaak korte spieren en verliezen hierdoor flexibiliteit. Door yoga te beoefenen bouw je kracht en flexibiliteit op en maak je je lichaam gezonder. Mentaal gebeurt er tijdens boksen ook veel. Je komt jezelf regelmatig tegen. Bij yoga en meditatie word je je bewust van je gedachten en de invloed daarvan op je gevoel. Hierdoor heb je tijdens het boksen meer inzicht in je mentale staat van zijn en wat dat lichamelijk met je doet. En vergeet niet dat je dit ook weer mee kunt nemen naar je dagelijks leven.

Polyvagaal
Bokstherapie

Bokstherapie is een vorm van psychotherapie waarbij bokstechnieken worden geïntegreerd om fysieke, mentale en emotionele gezondheid te bevorderen. Hierbij wordt rekening gehouden met zowel de fysieke als psychologische aspecten van de deelnemers.

Wat er zoal bij komt kijken zijn:

Fysieke Uitdagingen: Boksbewegingen en oefeningen worden aangepast aan het individuele niveau, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van kracht, coördinatie en conditie.

Emotionele Uitdrukking: Boksen fungeert als een veilige uitlaatklep voor het uiten van emoties en het verwerken van stress. Het bevordert zelfbewustzijn en emotionele regulatie.

Zelfbeheersing en Disciplinetraining: Bokstherapie moedigt zelfbeheersing en discipline aan, zowel in fysieke training als in het dagelijks leven.

Therapeutische Dialoog: Gesprekken met een therapeut tijdens de sessies helpen bij het verkennen en begrijpen van de emotionele en psychologische aspecten van de deelnemer.

Groepsdynamiek: In groepssessies draagt de sociale interactie bij aan een gevoel van gemeenschap, het delen van ervaringen en het opbouwen van ondersteunende relaties.

Bokstherapie erkent de kracht van lichaam en geest, en integreert boksen als een instrument voor persoonlijke groei en welzijn.

Boksen Algemeen

Toegankelijke kracht voor lichaam en geest

Bij ons ligt de focus op de praktische toepassingen van bokstechnieken voor de algehele gezondheid. Zowel fysiek als mentaal wordt rekening gehouden met de individuele behoeften en capaciteiten van deelnemers.

Fysiek gezien richten wij ons op het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. De training omvat niet alleen stoten en bewegingen, maar ook functionele oefeningen die de dagelijkse activiteiten ondersteunen.

Mentaal gezien leggen wij de nadruk op onder andere concentratie, stressvermindering en zelfbeheersing. Het holistische oogpunt erkent de onderlinge verbondenheid van fysieke en mentale gezondheid, waardoor deelnemers niet alleen fysiek sterker worden, maar ook emotioneel veerkrachtiger.

Toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd of fitnessniveau, bieden wij een inclusieve en holistische benadering van welzijn, waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van een gezonde balans tussen lichaam en geest.

Onze Referenties

Certificering en Samenwerking

ASM

ASM

Athletic Skills Model

N-Joy Parkinsonboksen Nederland

N-Joy

N-Joy Parkinsonboksen & Yoga Nederland

CATvirtueelschild

CAT

Collectief Alternatieve Therapeuten

GATVirtueelschild

GAT

Geschillen Alternatieve Therapeuten

Sporttrainers voor Parkinson

Sporttrainers voor Parkinson

Sporttrainers voor Parkinson

Oldstars boksen

Oldstars Boksen

Oldstars Boksen

Stichting Parkinson in Beweging

Stichting Parkinson in Beweging

Stichting Parkinson in Beweging

Nederlandse Boks Bond

NBB

Nederlandse Boks Bond

NOF

Nationaal Ouderen Fonds

Nationaal Ouderen Fonds

Praktijk de Roef

Prakitijk de ROEF

Praktijk voor revalidatie, oefentherapie, en fysiotherapie