Over Yoga

Door onze Coaches en Trainers

Yoga is een goede manier om sterk, flexibel en fit te worden en/of te blijven. Ook zorgt het voor ontspanning en kan het een momentje voor jezelf zijn. Maar yoga biedt veel meer dan dat. Door yoga te beoefenen word je je steeds meer bewust van je eigen lichaam, adem en geest. Onze lessen zijn zo opgebouwd dat je ook tijdens de yogahoudingen dit bewustzijn vasthoudt. Op deze manier krijgt je yogabeoefening meer diepgang en leer je om ook aandacht, aanwezigheid en stilte te integreren in je dagelijkse bezigheden. Daardoor kun je steeds beter bij jezelf blijven, zelfs in drukke of stressvolle situaties.

Wist je trouwens dat yoga verbinding of eenheid betekent?
Mind, Body, Breath & Soul zijn samen 1 en dat geeft kracht!
Power Body Soul

Functionele Yoga

Er zijn verschillende vormen van yoga

Bij Power Body Soul houden we rekening met de verschillen tussen lichamen. Niet elke houding is geschikt voor ieder lichaam. Dit kan simpelweg te maken hebben met de bouw van je skelet, ontwikkeling van je spieren of je lichaamsgewicht. Maar het kan ook zijn dat je te maken hebt met een ziekte, zoals Parkinson of fysiek trauma, waardoor bepaalde bewegingen niet gaan. We gaan samen op zoek hoe een houding voor jou werkt.
Deze vorm van yoga wordt Functionele Yoga genoemd. De lessen bij PBS worden daarom altijd aangepast aan de aanwezige deelnemers.

Ons Unieke Aanbod

Wat wij bieden

Parkinson Yoga

Zoals de naam al zegt, is Parkinsonyoga bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson. De huidige deelnemers met Parkinson bleken prima in staat te zijn om met de reguliere lessen mee te doen. Vandaar dat er op dit moment geen aparte Parkinsongroep is. Mocht je Parkinsonpatiënt zijn, neem dan even contact op. Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Restorative Yoga

Deze vorm van yoga sluit mooi aan bij de Functionele benadering. Het betekent letterlijk ‘herstellende’ of ‘ vernieuwende’ yoga. Het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt aangesproken, waardoor je ervoor zorgt dat je fysiek en mentaal in balans blijft. Uiteraard is deze vorm aan te raden als je herstellende bent van ziekte of stressvolle periodes in je leven. Maar… beter voorkomen dan genezen! Een wekelijkse restorative yogales zorgt ervoor dat je niet over je grenzen heengaat en je leert wat je zelf thuis kunt doen om dit te voorkomen.

BoYo

BoYo is onze unieke combinatie van Boksen en Yoga.

Op het eerste gezicht lijken deze twee weinig raakvlakken te hebben. Maar niets is minder waar. Bij boksen ben je, net als bij yoga, bezig met houding(en), bewegen, flexibiliteit, balans, ademhaling, uithoudingsvermogen en mentale bewustwording.

Veel krachtsporters, waaronder boksers, hebben vaak korte spieren en verliezen hierdoor flexibiliteit. Door yoga te beoefenen bouw je kracht en flexibiliteit op en maak je je lichaam gezonder. Mentaal gebeurt er tijdens boksen ook veel. Je komt jezelf regelmatig tegen. Bij yoga en meditatie word je je bewust van je gedachten en de invloed daarvan op je gevoel. Hierdoor heb je tijdens het boksen meer inzicht in je mentale staat van zijn en wat dat lichamelijk met je doet. En vergeet niet dat je dit ook weer mee kunt nemen naar je dagelijks leven.

Yoga Therapie

Tot slot is er de mogelijkheid om Yogatherapie te volgen. Heb je fysieke of psychische hulpvragen, veroorzaakt door stress, onderdrukte emoties of trauma, dan is het goed mogelijk dat je gebaat bent bij yogatherapie. Deze holistische benadering zorgt ervoor dat je lichaam en geest kunnen helen en je je balans in het leven terugvindt. Heb je bijvoorbeeld burn-outklachten, last van angst of depressie of algemene gezondheidsproblemen, zoals slapeloosheid of auto-immuunziekten? Aarzel niet om contact op te nemen en vrijblijvend informatie te vragen.

Yoga Algemeen

Toegankelijk voor iedereen

De lessen bestaan uit meditatie, ademhalingsoefeningen (Pranayama) en houdingen (asana’s). Ze zijn voor iedereen toegankelijk.

Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga. De mentale uitdaging is voor iedereen gelijk en misschien wel de belangrijkste oefening.

Heb je inmiddels zin gekregen om een les mee te doen? Meld je dan aan voor een gratis proefles.

 

Onze Referenties

Certificering en Samenwerking

RYT 200

RYT 200

Geregistreerde Yoga Docent

Sporttrainers voor Parkinson

Sporttrainers voor Parkinson

Sporttrainers voor Parkinson

N-Joy Parkinsonboksen Nederland

N-Joy

N-Joy Parkinsonboksen & Yoga Nederland

Stichting Parkinson in Beweging

Stichting Parkinson in Beweging

Stichting Parkinson in Beweging